Салата от маруля
Продукти за една порция:
130 г маруля,20 г пресен лук,40 г репички,10 г олио,1 г сол и 3 г оцет.
Техника на приготвяне.
Почистените и измити марулени листа се наразват на дълго и тънко.Украсяват се с репички, от които се правят рози или се поднасят на купчинки заедно с коренчетата.За да се приготвят розите, кората на добре измитите
репички се реже на листенца.Лукът се реже на дълго и тънко.Преди да се сервира,салатата се поръсва със сол,олио и оцет и веднага се поднася.Така марулята запазва всичките си хранителни елементи.
петък, 7 януари 2011 г.
Абонамент за:
Публикации (Atom)
Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...
-
Мус от птици Продукти за една порция: 100 г месо, 5 г желатин, 80 г сметана, 10 г масло и 10 г подправки. Техника на приготвяне. Сва...
-
Желиран език Продукти за една порция: 250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магда...
-
Суфле от спанак Продукти за една порция: 1 яйце, 1 / 2 лъжица брашно, 100 г спанак, 80 г прясно мляко, щипка сол, 50 г шунка, кашкавал....