петък, 7 януари 2011 г.

Салата от маруля

Продукти за една порция:
130 г маруля,20 г пресен лук,40 г репички,10 г олио,1 г сол и 3 г оцет.

Техника на приготвяне.
Почистените и измити марулени листа се наразват на дълго и тънко.Украсяват се с репички, от които се правят рози или се поднасят на купчинки заедно с коренчетата.За да се приготвят розите, кората на добре измитите
репички се реже на листенца.Лукът се реже на дълго и тънко.Преди да се сервира,салатата се поръсва със сол,олио и оцет и веднага се поднася.Така марулята запазва всичките си хранителни елементи.

Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...