вторник, 11 януари 2011 г.

Език със зеленчуци

Продукти за една порция:
100 г език, 40 г картофи, 10 г моркови, 1 яйце, 15 г аншоа, 1 г сол, 10 г олио, 3 г оцет, 5 г магданоз, черен пипер на вкус.

Техника на приготвяне.
Измитият език се вари във вода със сол.Още топъл се бели.Нарязан на малки парчета,се смесва със сварените и нарязани моркови и картофи.
Поднася се на купчинка,гарнирана с аншоа и яйце.Поръсва се с дребно нарязан магданоз и черен пипер.

Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...