вторник, 11 януари 2011 г.

Ордьовър от птиче месо

Продукти за една порция:
100 г пиле, 50 г картофи, 50 г кисели краставички или 25 г пресни краставички, 25 г зелена салата, 1 яйце, 10 г червени домати, 10 г маслини, 5 г майонеза, горчица, сол, черен пипер, лимон.

Техника на приготвяне.
Свареното пиле се обезкостява.Реже се на тънки парченца,сварените картофи,краставичките,червените домати и маслините също се нарязват.
Всичко се размесва с майонезата и се подправя с черен пипер,сол и лимонена киселина.
Поднася се гарнирано със зелена салата.

Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...