петък, 14 януари 2011 г.

Желиран език

Продукти за една порция:

250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магданоз, 10 г сьомга, 7 г желатина, половина лъжичка оцет, 20 г кисели краставички.

Техника на приготвяне.
Измитият език се вари с морков,керевиз,пипер,сол и дафинов лист.Уврял,още топъл му се избелва кожата.Реже се ма тънки филийки и се желира,като се маже само веднъж с разтопеното желе.
Отгоре се нарежда момина сълза,изработена от сварен белтък и клонче магданоз.Наново се маже внимателно с аспик,за да се закрепи цветето.
Така желираният език се украсява наоколо със скълцан замразен аспик,с краставички,моркови и магданоз.

Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...