Желиран език
Продукти за една порция:
250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магданоз, 10 г сьомга, 7 г желатина, половина лъжичка оцет, 20 г кисели краставички.
Техника на приготвяне.
Измитият език се вари с морков,керевиз,пипер,сол и дафинов лист.Уврял,още топъл му се избелва кожата.Реже се ма тънки филийки и се желира,като се маже само веднъж с разтопеното желе.
Отгоре се нарежда момина сълза,изработена от сварен белтък и клонче магданоз.Наново се маже внимателно с аспик,за да се закрепи цветето.
Така желираният език се украсява наоколо със скълцан замразен аспик,с краставички,моркови и магданоз.
петък, 14 януари 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...
-
Мус от птици Продукти за една порция: 100 г месо, 5 г желатин, 80 г сметана, 10 г масло и 10 г подправки. Техника на приготвяне. Сва...
-
Желиран език Продукти за една порция: 250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магда...
-
Суфле от спанак Продукти за една порция: 1 яйце, 1 / 2 лъжица брашно, 100 г спанак, 80 г прясно мляко, щипка сол, 50 г шунка, кашкавал....
0 коментара:
Публикуване на коментар