сряда, 12 януари 2011 г.

Суфлета

Суфле от спанак

Продукти за една порция:
1 яйце, 1/2 лъжица брашно, 100 г спанак, 80 г прясно мляко, щипка сол, 50 г шунка, кашкавал.

Техника на приготвяне.
Яйцата се разбъркват,слага се брашното и малко от млякото и се бърка.Прибавя се остналото мляко.
От полученото се пържат палачинки (в тиган,намазан с масло,се изсипва малко от сместа,като се опържи от едната страна,обръща се от другата).
Нареждат се шест палачинки една върху друга,като между тях се слага пюре спанак,смесено с дребно нарязана шунка и настърган кашкавал.
Отгоре суфлето се залива с останалата палачинкова смес.Поръсва се с масло и настърган кашкавал.Пече се на фурна.Поднася се топло.

Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...