Мус от птици
Продукти за една порция:
100 г месо, 5 г желатин, 80 г сметана, 10 г масло и 10 г подправки.
Техника на приготвяне.
Свареното птиче месо се прекарва през машина или сито.Слага се разбитото масло и се бърка.Прави се пастет,към който се прибавя каймакът.
Към полученото се слага течният хладък,но нежелиран аспик.Разбърква се леко и се опитва на сол и киселина.Поръсва се с черен пипер.
Полученото се пълни във форма,по стените на която е поставен плат от замръзнал аспик,върху който са подредени наопаки цветенца,така че при обръщането им да дойдат налице.
За да се отдели мусът,формата се намокря със студена вода.Формата се напълва с муса,в който е сложен и аспик.
Замразява се и се обръща с помощта на топла вода.Муът се гарнира с аспик.
По същия начин може да се получи мус от черен дроб,от мозък,от дреболии,от раци и др.
петък, 14 януари 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...
-
Мус от птици Продукти за една порция: 100 г месо, 5 г желатин, 80 г сметана, 10 г масло и 10 г подправки. Техника на приготвяне. Сва...
-
Желиран език Продукти за една порция: 250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магда...
-
Суфле от спанак Продукти за една порция: 1 яйце, 1 / 2 лъжица брашно, 100 г спанак, 80 г прясно мляко, щипка сол, 50 г шунка, кашкавал....
0 коментара:
Публикуване на коментар