петък, 14 януари 2011 г.
Бульони
Бульоните са ястие,което предизвиква отделяне на голямо количество храносмилателни сокове.Преди се мислеше,че бульоните,супите или чорбите намаляват апетита на консуматора,днес това мнение не де поддържа.Благодарение на багрилните,ароматичните и вкусовите вещества тези ястия увеличават апетита.Освен това в тези ястия има и известно количество хранителни и калорични елементи.Например едно телешко варено,агнешка супа,шкембе чорба и др. освен че действат като възбудител на апетита,но чрез тях се внасят в организма и много необходими хранителни вещества.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...
-
Мус от птици Продукти за една порция: 100 г месо, 5 г желатин, 80 г сметана, 10 г масло и 10 г подправки. Техника на приготвяне. Сва...
-
Желиран език Продукти за една порция: 250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магда...
-
Суфле от спанак Продукти за една порция: 1 яйце, 1 / 2 лъжица брашно, 100 г спанак, 80 г прясно мляко, щипка сол, 50 г шунка, кашкавал....
0 коментара:
Публикуване на коментар