петък, 14 януари 2011 г.

Бульони

Бульоните са ястие,което предизвиква отделяне на голямо количество храносмилателни сокове.Преди се мислеше,че бульоните,супите или чорбите намаляват апетита на консуматора,днес това мнение не де поддържа.Благодарение на багрилните,ароматичните и вкусовите вещества тези ястия увеличават апетита.Освен това в тези ястия има и известно количество хранителни и калорични елементи.Например едно телешко варено,агнешка супа,шкембе чорба и др. освен че действат като възбудител на апетита,но чрез тях се внасят в организма и много необходими хранителни вещества.

Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...