Желирано пиле
Продукти за една порция:
200 г пилешко месо, 20 г керевиз (целина), 20 г моркови, 5 г зъена черен пипер, сол, 7 г желатина, 2-3 маслини, лимонтозу, 30 г кисели краставички, 20 г мляно месо, 1 яйце, 50 г олио, 2-3 капки оцет.
Техника на приготвяне.
Измитото пиле се вари с морков,керевиз,сол и черен пипер.Увряло,се желира с желето,приготвено от пречистения пилешки бульон с месото,оцета и половин кафена чашка студена вода.
Поднася се с майонеза,украсена с червени домати,с маслини и магданоз.
Същото пиле може да се поднесе с майонеза,разредена с 20 г кисело мляко.
петък, 14 януари 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...
-
Мус от птици Продукти за една порция: 100 г месо, 5 г желатин, 80 г сметана, 10 г масло и 10 г подправки. Техника на приготвяне. Сва...
-
Желиран език Продукти за една порция: 250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магда...
-
Суфле от спанак Продукти за една порция: 1 яйце, 1 / 2 лъжица брашно, 100 г спанак, 80 г прясно мляко, щипка сол, 50 г шунка, кашкавал....
0 коментара:
Публикуване на коментар