Суфле от картофи
Продукти за една порция:
150 г картофи, 50 г прясно мляко, 30 г кашкавал, 1 яйце, сол, 15 г масло, ситен черен пипер, магданоз.
Техника на приготвяне.
Обелените картофи се варят на пара.Прекарват се през преса.Прибавят се млякото,един по един жълтъците и настърганият кашкавал,от който малко се оставя за отгоре,белтъците на "сняг",солта,черният пипер, и нарязаният на ситно магданоз.
Сместа се изсипва в намазан с масло огнеупорен съд,поръсва се с остналия кашкавал и се пече на фурна.Суфлето се поднася веднага след опичането му.
четвъртък, 13 януари 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...
-
Мус от птици Продукти за една порция: 100 г месо, 5 г желатин, 80 г сметана, 10 г масло и 10 г подправки. Техника на приготвяне. Сва...
-
Желиран език Продукти за една порция: 250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магда...
-
Суфле от спанак Продукти за една порция: 1 яйце, 1 / 2 лъжица брашно, 100 г спанак, 80 г прясно мляко, щипка сол, 50 г шунка, кашкавал....
0 коментара:
Публикуване на коментар