четвъртък, 13 януари 2011 г.

Суфле от картофи

Продукти за една порция:
150 г картофи, 50 г прясно мляко, 30 г кашкавал, 1 яйце, сол, 15 г масло, ситен черен пипер, магданоз.

Техника на приготвяне.
Обелените картофи се варят на пара.Прекарват се през преса.Прибавят се млякото,един по един жълтъците и настърганият кашкавал,от който малко се оставя за отгоре,белтъците на "сняг",солта,черният пипер, и нарязаният на ситно магданоз.
Сместа се изсипва в намазан с масло огнеупорен съд,поръсва се с остналия кашкавал и се пече на фурна.Суфлето се поднася веднага след опичането му.

Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...