Пудинг от месо и ориз
Продукти за една порция:
35 г ориз, 65 г телешки или говеждо месо без кости, 20 г краве масло, 1 яйце, 200 г вода, 1 г сол.
Техника на приготвяне.
Почистеният и измит ориз се вари във вода до омекване на зърната.Отделно телешкото или говеждото месо се почиства от ципи и сухожилия,нарязва се на парчета,слага се в хладка вода и се вари.
Сварено месото се прекарва месомелачка.Соли се.Към получената маса (кайма) се прибавя обивареният ориз и се бърка.
След това се прибавят половината масло,жълтъкът и разбитият на пяна белтък.Във форма,намазана с масло,се разстила добре разбърканата пудингова смес,след което се пече на фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...
-
Мус от птици Продукти за една порция: 100 г месо, 5 г желатин, 80 г сметана, 10 г масло и 10 г подправки. Техника на приготвяне. Сва...
-
Желиран език Продукти за една порция: 250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магда...
-
Суфле от спанак Продукти за една порция: 1 яйце, 1 / 2 лъжица брашно, 100 г спанак, 80 г прясно мляко, щипка сол, 50 г шунка, кашкавал....
0 коментара:
Публикуване на коментар