вторник, 11 януари 2011 г.

Пудинги

Пудинг от месо и ориз

Продукти за една порция:
35 г ориз, 65 г телешки или говеждо месо без кости, 20 г краве масло, 1 яйце, 200 г вода, 1 г сол.

Техника на приготвяне.
Почистеният и измит ориз се вари във вода до омекване на зърната.Отделно телешкото или говеждото месо се почиства от ципи и сухожилия,нарязва се на парчета,слага се в хладка вода и се вари.
Сварено месото се прекарва месомелачка.Соли се.Към получената маса (кайма) се прибавя обивареният ориз и се бърка.
След това се прибавят половината масло,жълтъкът и разбитият на пяна белтък.Във форма,намазана с масло,се разстила добре разбърканата пудингова смес,след което се пече на фурна.

Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...