Пастет от мая с масло
Продукти за една порция:
50 г мая за хляб, 20 г краве масло, 10 г прясно мляко, 5 г лук.
Техника на приготвяне.
Маслото се слага в тиган,след като се постопи,се птибавя маята.Бърка се,докато сместа стане гладка и пухкава.
Сипват се капките лук.Бъркането продължава; прибавя се и млякото.
Полученият пастет се поднася намазан върху хляб.
вторник, 11 януари 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...
-
Мус от птици Продукти за една порция: 100 г месо, 5 г желатин, 80 г сметана, 10 г масло и 10 г подправки. Техника на приготвяне. Сва...
-
Желиран език Продукти за една порция: 250 г език, 20 г моркови, 20 г керевиз, 5-6 зърна черен пипер, сол, 1 дафинов лист, 1 яйце, магда...
-
Суфле от спанак Продукти за една порция: 1 яйце, 1 / 2 лъжица брашно, 100 г спанак, 80 г прясно мляко, щипка сол, 50 г шунка, кашкавал....
0 коментара:
Публикуване на коментар