вторник, 11 януари 2011 г.

Пастет от черен дроб

Продукти за една порция:
80 г черен дроб, 20 г краве масло, 1 г сол, 1 г черен пипер или чубрица.

Техника на приготвяне.
Измитият дроб се вари в малко вода,която трябва да се "погълне" от дроба,докато уври.Поръсва се със сол.
Свареният дроб се прекарва два пъти през машинка за мелене на месо с дребна решетка.Отделно се разбива на пяна маслото,което се съединява постепенно със смления дроб.
Към пастета се прибавя черен пипер или много на дребно счукана чубрица.За да се подсили още повече пастетът,прибавя се и около 30 г настърган суров черен дроб.
Дробът се разбъpква много добре с пастета,за да се разнесе навсякъде,като по тази начин ще се изгуби специфичната миризма на суров дроб.

Бистър бульон (консоме) Продукти за една порция: 200 г захарни кости, 10 г керевиз (целина), 10 г моркови, 10 г магданозени корени, 10 ...